Piliakalnių ir šventviečių lankymo etiketas.

 


Minimalus etiketas lankant jėgos, vietas, kur protėviai meldėsi, kur gynė savo gimtynę, tėvynę, šeimas, tikėjimą, nuo okupantų.

Visose jėgos vietose susitinka tamsos ir šviesos pasauliai. Kai kurios šventvietės veikia kaip portalai, deja dažniausiai kaip tamsos, arba būna mišrūs. Todėl būkime dėmesingi, pagarbūs, pozityvūs, draugiški.
Pastebėjau jog labai retai kuriose šventvietėse vietinės dvasios toleruoja svetimas tradicijas, bet gali visaip būti. Buvo atvejas, kai žmogus, lankydamas šventvietę prisiminė savo praeitą gyvenimą jog buvo okupantas kryžiuotis, niekam nelinkėčiau to išgyventi.
Įeinant, pajutus Šventvietės vartus, sakyti:
Šventosios vietos sergėtojai ir visi šios vietos gyventojai, tarnaujantys Šviesai, aš.....(vardas), atėjau su Taika ir prašau Jūsų leidimo įeiti.
Tada paliekama auka - akmenukas, gėlytė, žemės saujelė iš tos vietos, kur žmogus gyvena, iš kur atėjo (ne iš tos, į kurią atėjo, t.y. ne iš piliakalnio, nes taip būtų tik perkėlimas iš vienos vietos į kitą).
Norint susiderinti su Vieta sakyti:
Mano vidinis šviesusi Mokytojau, būk ir veik per šią vietą, mano šventoji gimtynės dvasia būk ir veik per šią vietą.
Darbai atlikti šventvietėje ir maldos, apvalo mūsų sielą, protą ir kūną. Šiukšlių rinkimas, tvarkos švaros palaikymas, maldų sakymas, šviesių minčių puoselėjimas.
Geri darbai dauginasi dešimtimis, šimtais ir t.t. kartų, blogos mintys ir darbai lygiai taip pat dauginasi dešimtimis ir šimtais kartų. Kvailumas ir naivumas lygiai taip pat 🙂 Nežinojimas ir nepagarba kylanti iš neišmanymo kartais gali duoti toli siekiančias pasekmės.
Išeinant sakyti:
Ačiū Jums, šventosios (pavadinimas) vietos sergėtojai ir visi šioje vietoje gyvenantieji už priėmimą.
Likite su Taika. Likite Meilėje.

Komentarai

Populiarūs įrašai