Oraus ir dvasiško gyvenimo atmintinė



ATMINK Eik ramiai per triukšmą bei skubėjimą ir prisimink, kokia ramybė ir taika gali būti tyloje. Kiek tik įmanoma, be pataikavimo, gerai sugyvenk su žmonėmis. Sakyk savo tiesą ramiai ir aiškiai, bei klausykis kitų, netgi nuobodžių ir neišmanėlių - jie irgi turi ką pasakyti. Venk. rėksmingų ir agresyvių žmonių, nes jie žeidžia tavo sielą. Jei lyginsi save su kitais žmonėmis, gali tapti tuščiu ir piktu todėl, kad visada bus tokių, kurie yra aukščiau už tave ir tokių, kurie yra žemiau.

Džiaukis savo pasiekimais ir savo planais. Domėkis savo tobulėjimu, koks kuklus jis bebūtų, tai tikras turtas besikeičiant laiko vertybėms. Būk atidus savo darbuose, nes pasaulis pinas apgavysčių, tačiau tegul tai nepadaro tavęs aklu gériui. Daugelis siekia aukštų idealų, o gyvenimas pilnas heroizmo. -

Būk pats savimi. Ypač nesistenk vaidinti malonaus. Nebūk ciniškas meilei, nes susidūrus su tuštuma ir išsisklaidžius iliuzijomis, ji tampa amžina kaip žolė. Laiko pamokas priimk su malonumu, grakščiai atiduodamas jaunystę. Stiprink savo dvasią, kad nepalūžtum staigioje nelaimėje, tačiau nevargink savęs įsivaizduojamomis bėdomis. Daug baimés gimsta iš nuovargio ir vienatvės.

Būk rüpestingas sau nepaisydamas visų visuomenės draudimų, Tu esi visatos vaikas ir, ne mažiau nei medžiai ar žvaigždės, tu turi teisę būti čia. Ir nepriklausomai nuo to, ar tu supranti šią teisę ar ne, visata sukasi taip, kaip ji ir turėtų suktis.

Todėl būk taikoje su Dievu, nesvarbu kokį jį tu bepripažintum, ir kokie bebūtų tavo darbai bei siekiai šiame triukšmingame gyvenimo chaose, išsaugok sielos ramybę.

Tai yra nuostabus pasaulis, nepaisant apgaulès, sunkaus darbo ir sudužusių svajonių. Saugok save. Stenkis būti laimingas.

Surasta senoje St. Paulo bažnyčioje, Baltimoreje, Anglijoje 1602 m.

Komentarai

Populiarūs įrašai